Premi Torrens-Ibern 2013

Premi instituït l’any 1977 i es convoca conjuntament amb l’Institut d’Estudis Catalans.

Ofert a la millor obra de text universitari o diccionari terminològic de l’àmbit de les enginyeries, l’arquitectura, la física, la química, la biotecnologia, les matemàtiques o les ciències ambientals.

S’hi valora l’impacte social i la qualitat en l’ús de la terminologia. El premi està dotat amb 3.000 euros.

El 13 de febrer es van reunir membres de la ponència que va elaborar l’informe per a l’adjudicació del Premi, formada per un membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, el president de la Societat Catalana de Terminologia de l’IEC i la vicepresidenta de la Fundació Torrens-Ibern. Van decidir atorgar per unanimitat el premi al treball Apropament a les estructures de dades des del programari lliure del professor de la Universitat de Vic Sr. Josep Maria Ribó Balust.

El treball segueix els criteris establerts en la convocatòria.

El Premi es va fer efectiu el 22 d’abril de 2014, en l’acte de lliurament dels Premis Sant Jordi 2014 de l’IEC.

Categories: Notícies

Deixa un comentari

fundaciocaixaenginyers censentitatsllenguacatalana